LEDENLOGIN key

11 maart 2023
vanaf 09:00

Kapel van het Imeldaziekenhuis Bonheiden

Deze activiteit werd ingevuld door
HAK Dijle en Netevallei


Terug naar het overzicht

ipodium 9u15 tot 12u30, inclusief broodjeslunch
inchrijven via https://bit.ly/3DjqqGG


Let op! Deze activiteit is reeds afgelopen.

inschrijven

Wat staat er op het programma?

Behandeling van aortaklep insufficiëntie: klepsparend of niet?  door dr. Michiel Marynissen, cardiale heelkunde
Ontstaan van aortaklepinsufficiëntie en mogelijke behandeling zijnde aortaklepplastie of Ross bij de juiste patiënten voor een betere levensverwachting én kwaliteit tot klepvervanging.

De klier van Bartholin  door dr. Jan Bosteels, gynaecologie
De pathologie van Bartholinitis en de behandeling ervan behoort tot de parate kennis zowel voor de huisarts als de specialist. Toch is de kans heel groot dat men U als student heeft opgezadeld met een groot misverstand… 

Cuff scheur (Above and Beyond).door dr. Bas van Dun, orthopedie
Detectie en behandeling bij traumatische en niet traumatische cuff letsels. Valkuilen en tips. Conservatieve en operatieve behandeling van A tot Z bij degeneratieve en traumatische cuff scheuren.

Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen door dr. Sara Ceuppens, oftalmologie
Een praktisch overzicht van scheelzien bij kinderen en de alarmsymptomen. Alsook de voornaamste oogheelkundige aandoeningen: eerstelijns behandeling, wanneer doorverwijzen en opvolging.

Geriatrisch Support Team door dr. Michaël Laurent, geriatrie
Het Geriatrisch Support Team (GST), eerste hulp bij ouderen in het ziekenhuis. Maar wat doet het GST precies voor uw patiënten?

Het cholesteatoom: state of the art beeldvorming en behandelingdoor dr. Gerald Gheysens, medische beeldvorming & dr. Quinten Roggeman, NKO
Bespreking van de verschillende beeldvormingsonderzoeken voor diagnostiek en follow-up van cholesteatomen met nadruk op non-EPI DWI MRI. Bespreking van het hoe en waarom van de canal-wall up tympanoplasty met beenderige obliteratietechniek als meest geschikte behandeling voor cholesteatomen.

De ziekte van Dupuytren door dr. Kathleen Janssens, orthopedie
De ziekte van Dupuytren: wat is er aan de hand? Nieuwe inzichten en behandelingsopties.

HIF stabilisatie: van oeroude planetaire catastrofe naar Nobelprijs (en verder) door dr. Wim Lemahieu, nefrologie
Iedere nefroloog krijgt van patiënten wel eens de vraag of er geen ‘EPO in pilvorm’ bestaat. Doordat ongeveer 25 jaar geleden het mechanisme van zuurstof ‘sensing’ (dat in de nier de vrij zetting van erythropoëtine reguleert) werd opgehelderd, met in 2019 een Nobelprijs voor de ontdekkers, kan men sedert enkele jaren op voorgaande vraag antwoorden: ‘eigenlijk wel, maar…’. Het evolutie-biologisch verhaal dat hierachter steekt, is ruim 2.5 miljard jaar oud…

De nieuwe antibody-drugconjugaten: een slimmere manier om chemo af te leveren? door dr. Heidi Van den Bulck, oncologie
Antibody –drugconjugaten zijn een nieuwe vorm van systemische behandelingen die onder andere bij borstkanker zeer mooie resultaten geven. Waar staan we momenteel? Wat zijn de aandachtspunten in de dagelijkse praktijk? Hoe werken deze producten en wat zijn hun mogelijke nevenwerkingen waar we in onze dagdagelijkse praktijk moeten op letten? 

 

Volg ons vanaf nu op Social Media

Met dank aan onze sponsors